Gulasz z chrzanem

gulasz z pieczarkami, gulasz z chrzanem

Rozgrzewający gulasz z chrzanem to doskonała propozycja na zimowe wieczory. Warto pamiętać, by w mroźne dni rozgrzewać się przyprawami i dodatkami do potraw, takimi jak chrzan, imbir, cynamon czy kurkuma.

Składniki

  • Filet z kurczaka – 600 g
  • Olej – 3 łyżki
  • Bulion – 250 ml
  • Pieczarka – 250 g
  • Cebula – 2 sztuki
  • Czosnek – 2 ząbki
  • Papryka – 1 duża sztuka
  • Pomidory w zalewie – 1 puszka
  • Listek laurowy – 1 sztuka
  • Mosso Chrzan Delikatesowy – 2-3 łyżki
  • Sól, pieprz – do smaku

PRZYGOTOWANIE:

  1. Mięso umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym i pokroić w kostkę. Cebulę oraz czosnek posiekać drobno i podsmażyć na oleju. Dodać mięso i podsmażać przez kolejne 3-4 minuty. Następnie dodać pokrojone na połówki lub plastry pieczarki.

  2. Podsmażoną zawartość zalać bulionem oraz pomidorami z puszki. Doprawić listkiem laurowym oraz solą i pieprzem. Gotować pod przykryciem przez około 15 minut.

  3. W tym czasie pokroić paprykę w kostkę i dodać do gulaszu. Na koniec doprawić Chrzanem Delikatesowym Mosso. Danie podawać ze świeżym chlebem, posypane natką pietruszki.

Do tej potrawy pasują

ilość porcji: 5
×