Pikantne leczo z chrzanem

leczo, przepis na leczo, leczo z kiełbasą i chrzanem, pikantne leczo, chrzan delikatesowy mosso

Sycące leczo z pikantną nutą chrzanu to danie, które rozgrzeje Cię w chłodne, deszczowe dni. Warto wykorzystać kolorowe papryki i kabaczki póki jest na nie sezon!

Składniki

  • Cebula – 1 sztuka
  • Czosnek – 3 ząbki
  • Kiełbasa – 300 g
  • Cukinia – 1 średniej wielkości
  • Papryka – 4 sztuki (czerwona, żółta, zielona, pomarańczowa)
  • Pomidory w kawałkach – 1 puszka
  • Mosso Chrzan Delikatesowy– 3 łyżki
  • Mosso Olej Mazowiecki – 3 łyżki
  • Sól, pieprz – do smaku
  1. Cebulę praz papryki pokroić w grubą kostkę. Kiełbasę oraz cukinię pokroić w talarki. Na 3 łyżkach oleju podsmażyć cebulę oraz kiełbasę przez około 4-5 minut.

  2. Następnie dodać cukinię oraz pokrojone papryki, smażyć przez 2-3 minuty. Dodać pokrojone pomidory i gotować przez około 10-15 minut, aż papryki zmiękną.

  3. Doprawić do smaku Chrzanem Delikatesowym Mosso oraz solą i pieprzem. Podawać ze świeżym pieczywem.

ilość porcji: 4
×