Udostępnij:
To danie wymagające od Ciebie czasu oraz precyzji. Ale jeżeli poświęcisz mu uwagę, będziesz chciał do niego wraca – i jego niezapomnianego smaku! Sosu musztardowo-chrzanowego nie musisz na szczęście przygotowywać sam – Mosso dostarczy Ci najlepszy.
SKŁADNIKI:
- Schab z kością – 4 kotlety (każdy po ok. 150 g)
- Mięso drobiowe mielone – 250 g
- Masło – 2 łyżki
- Sól, pieprz do smaku
- Czosnek – 4 ząbki
- Świeże zioła: rozmaryn, natka pietruszki, tymianek – po ½ pęczka
- Olej – 1 łyżeczka
- Mosso Sos Musztardowo-Chrzanowy – 6 łyżeczek
PRZYGOTOWANIE:
Kotlety cienko rozbić, zwłaszcza przy kości. Doprawić solą, pieprzem i na każdym rozsmarować po łyżeczce Sosu Musztardowo-Chrzanowego Mosso.
Mięso drobiowe doprawić do smaku solą, pieprzem, dodać miękkie masło, pozostały Sos Musztardowo-Chrzanowy Mosso, posiekany czosnek i zioła. Dokładnie wyrobić dłonią, a następnie farsz nałożyć na każdy kotlet i spłaszczyć.
Zwinąć każdy schabowy zaczynając od mięsa, kończąc na kości. Następnie natłuścić i grillować na średnio rozgrzanym ruszcie, co jakiś czas obracając, przez około 20 minut.
Podawać z dodatkowym Sosem Musztardowo-Chrzanowym Mosso.
Skomentuj lub zobacz komentarze