20 min
3-4 porcje
bardzo łatwy
Udostępnij:
Boczniaki z grilla to świetna przekąska nie tylko dla wegetarian. Marynowane grzyby będą doskonale komponować się zarówno z mięsem, jak i serem, podane z Sosem do Mięs Pieczonych i Grillowanych. Spróbuj!
Składniki
- Mosso Sos do Mięs Pieczonych i Grillowanych
- Grzyby boczniaki – 250 g
- Olej – 2 łyżki
- Granulowany czosnek – 1 łyżeczka
- Sól i pieprz – do smaku
- Świeża natka pietruszki – 1 garść
PRZYGOTOWANIE:
Grzyby oczyścić na sucho za pomocą kuchennego pędzelka lub suchej ściereczki kuchennej. W miseczce wymieszać olej z przyprawami i posmarować grzyby marynatą.
Boczniaki grillować na rozgrzanym grillu lub patelni grillowej.
Grzyby można podawać w towarzystwie grillowanego tofu lub sera halloumi, posypane świeżą pietruszką oraz z Sosem do Mięs Pieczonych i Grillowanych Mosso.
Skomentuj lub zobacz komentarze