Faszerowane jajka z awokado

jajka, faszerowane jajka, jajka z wasabi

Jajka faszerowane w odświeżonej, wiosennej odsłonie! W środku awokado z pikantną nutą wasabi, a całość udekorowana… chrupiącym boczkiem! Brzmi ciekawie?

Składniki

  • Jajka – 6
  • Awokado – 1
  • Pietruszka – kilka gałązek
  • Boczek – 2 plastry
  • sól, pieprz

Sos:

PRZYGOTOWANIE:

  1. Jajka włożyć do osolonej wody i gotować na twardo przez 8 minut. Po ugotowaniu odlać wrzątek i zalać zimną wodą.

  2. Do naczynia włożyć Chrzan Delikatesowy Mosso i wymieszać go z posiekanym koperkiem. Dodawać stopniowo Olej Mazowiecki Mosso i mieszać dokładnie. Na koniec dodać ocet winny i doprawić do smaku solą i pieprzem.

  3. Obrać i przekroić na pół. Wyjmij żółtka i dodaj do nich awokado oraz sos. Zmiksować na gładko blenderem i dodać posiekaną pietruszkę.

Do tej potrawy pasuje:

przygotowania: 5 minut
czas wykonania: 15 minut
czas potrzebny: 20 minut
ilość porcji: 6
kuchnia polska
Potrawy wielkanocne
gotowanie
×