min
2 porcje

Udostępnij:

Masz chrapkę na coś chrupiącego? Przygotuj paluszki krabowe w cieście piwnym. Dodaj do tego Sos Czosnkowy MOSSO i Sos Tatarski MOSSO – oto połączenie, które wciąga od pierwszego kęsa!
Składniki
- Sos Czosnkowy MOSSO – 60 g
- Sos Tatarski MOSSO – 60 g
- Paluszki krabowe – 300 g
- Mąka pszenna – 100 g
- 1 jajko
- Piwo jasne – 100 ml
- Suszona natka pietruszki – ½ łyżeczki
- Czosnek granulowany – ½ łyżeczki
- Słodka papryka w proszku – ⅓ łyżeczki
- Sos tabasco – 3 kropla
- Pieprz mielony – ⅛ łyżeczki
- Sól – ⅓ łyżeczki
- Olej – 400 ml
PRZYGOTOWANIE:
Paluszki rozmroź.
Mąkę połącz z jajkiem, piwem i przyprawami.
Na patelni rozgrzej olej. Paluszki zanurzaj w cieście, ostrożnie kładź na gorący olej, smaż kilka minut z obu stron na złoto. Przełóż na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym.
Paluszki podawaj z dodatkiem Sosów Czosnkowego i Tatarskiego MOSSO.
Skomentuj lub zobacz komentarze