Paluszki krabowe w cieście piwnym

Paluszki krabowe w cieście piwnym

Masz chrapkę na coś chrupiącego? Przygotuj paluszki krabowe w cieście piwnym. Dodaj do tego Sos Czosnkowy MOSSO i Sos Tatarski MOSSO – oto połączenie, które wciąga od pierwszego kęsa!

Składniki

  • Sos Czosnkowy MOSSO – 60 g
  • Sos Tatarski MOSSO – 60 g
  • Paluszki krabowe – 300 g
  • Mąka pszenna – 100 g
  • 1 jajko
  • Piwo jasne – 100 ml
  • Suszona natka pietruszki – ½ łyżeczki
  • Czosnek granulowany – ½ łyżeczki
  • Słodka papryka w proszku – ⅓ łyżeczki
  • Sos tabasco – 3 kropla
  • Pieprz mielony – ⅛ łyżeczki
  • Sól – ⅓ łyżeczki
  • Olej – 400 ml

PRZYGOTOWANIE:

  1. Paluszki rozmroź.

  2. Mąkę połącz z jajkiem, piwem i przyprawami.

  3. Na patelni rozgrzej olej. Paluszki zanurzaj w cieście, ostrożnie kładź na gorący olej, smaż kilka minut z obu stron na złoto. Przełóż na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym.

  4. Paluszki podawaj z dodatkiem Sosów Czosnkowego i Tatarskiego MOSSO.

czas potrzebny: 20 minut
ilość porcji: 2
smażenie
×