min
12 porcji
Średnio trudny
Udostępnij:
Rozpływające się w ustach brownie z dodatkiem Majonezu Lekkiego MOSSO! To prawdziwa eksplozja smaków, która zaskoczy Twoich bliskich. Spróbujesz?
Składniki
- Czekolada gorzka min. 50% kakao – 1 i ½ tabliczki (ok. 150 g)
- Jajko – 3 sztuki
- Cukier – 200 g
- Mąka pszenna typ 550 – 50 g
- Kakao ciemne – 20 g
- Proszek do pieczenia – 1 łyżeczka
- Sól – 1 szczypta
- Majonez Lekki MOSSO – 100 g
- Posiekane orzechy pekan – 3 łyżki
PRZYGOTOWANIE:
Czekoladę połam, rozpuść w kąpieli wodnej, przestudź.
Jajka lekko ubij z cukrem. Wlej czekoladę, połącz z masą jajeczną. Dodaj przesianą mąkę, kakao, proszek do pieczenia, sól, Majonez Lekki MOSSO, orzechy, zmiksuj.
Formę 23 x 23 cm wyłóż papierem do pieczenia, przelej do niej ciasto. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 160 stopni (grzałka góra – dół).
Piecz 30-35 minut. Wykałaczka wbita w ciasto powinna być lekko wilgotna, ale nie pokryta surowym ciastem.
Skomentuj lub zobacz komentarze