Pobierz darmowy e-BOOK z pysznymi świątecznymi przepisami i spraw, by te święta były niezapomniane! Kliknij i pobierz.

Brownie na majonezie

Brownie na majonezie

Rozpływające się w ustach brownie z dodatkiem Majonezu Lekkiego MOSSO! To prawdziwa eksplozja smaków, która zaskoczy Twoich bliskich. Spróbujesz?

Składniki

  • Czekolada gorzka min. 50% kakao  – 1 i ½ tabliczki (ok. 150 g)
  • Jajko – 3 sztuki
  • Cukier – 200 g
  • Mąka pszenna typ 550 – 50 g
  • Kakao ciemne – 20 g
  • Proszek do pieczenia – 1 łyżeczka
  • Sól – 1 szczypta
  • Majonez Lekki MOSSO – 100 g
  • Posiekane orzechy pekan – 3 łyżki

PRZYGOTOWANIE:

  1. Czekoladę połam, rozpuść w kąpieli wodnej, przestudź.

  2. Jajka lekko ubij z cukrem. Wlej czekoladę, połącz z masą jajeczną. Dodaj przesianą mąkę, kakao, proszek do pieczenia, sól, Majonez Lekki MOSSO, orzechy, zmiksuj.

  3. Formę 23 x 23 cm wyłóż papierem do pieczenia, przelej do niej ciasto. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 160 stopni (grzałka góra – dół).

  4. Piecz 30-35 minut. Wykałaczka wbita w ciasto powinna być lekko wilgotna, ale nie pokryta surowym ciastem.

Do tej potrawy pasują:

czas potrzebny: 60 minut
ilość porcji: 12
kuchnia amerykańska
pieczenie
×