Udostępnij:
Quesadilla z szynką i serem jest znakomitym meksykańskim daniem, które przyciąga uwagę wielbicieli kuchni meksykańskiej i nie tylko. Do przyrządzenia pysznej i łatwej kolacji będziesz potrzebował zaledwie czterech składników – tortilli, sera, szynki i Mosso Sosu Musztardowo-Chrzanowego. Proste i smaczne danie, które będzie hitem na każdej imprezie!
Składniki
Składniki:
- Tortilla pszenna – 4 sztuki
- Mosso Sos Musztardowo-Chrzanowy – 4 łyżki + do podania
- Szynka – 150 g
- Ser cheddar – 100 g
- Szczypior posiekany – 2 łyżki
PRZYGOTOWANIE:
Na desce ułóż 2 placki tortilli, posmaruj Sosem Musztardowo-Chrzanowym Mosso, posyp serem i szczypiorkiem. Kolejno ułóż plastry szynki, posyp resztą sera i przykryj pustym plackiem tortilli.
Grilluj po kilka minut z każdej strony, aż ser się rozpuści, a placki będą chrupiące. Podawaj na ciepło z Sosem Musztardowo-Chrzanowym Mosso.
Skomentuj lub zobacz komentarze