Pieczona rolada drobiowa z majonezem

Rolada drobiowa z majonezem oraz suszonymi pomidorami

Prosty przepis na domową roladę z majonezem! Poznaj przepis, jak przyrządzić soczyste mięso drobiowe.

Składniki

  • Filet z kurczaka – 600 g
  • Szpinak – 1 szklanka
  • Suszone pomidory – 130 g
  • Mosso Majonez Napoleoński – 3 łyżki
  • Szynka parmeńska – 160 g
  • Pieprz mielony – 1 łyżka
  • Przyprawa prowansalska – 1 łyżka
  • Szczypta soli

Dodatki:

  • Mix sałat – 180 g
  • Pomidorki koktajlowe – 250 g
  • Cebula czerwona – 1 sztuka
  • Oliwa z oliwek – 120 ml
  • Sól i pierz – do smaku
  • Ryż/ kasza gryczana – 200 g (opcjonalnie)

PRZYGOTOWANIE:

  1. Filety z kurczaka pociąć w poprzek na mniejsze plastry.

  2. Na arkuszu papieru do pieczenia lub macie sylikonowej, układać na zakładkę plastry szynki parmeńskiej. Na szynce układać plastry kurczaka, posypać solą i pieprzem.

  3. Posmarować wierzch Majonezem Napoleońskim Mosso, układać na nim liście świeżego szpinaku. Następnie w 1/3 ułożyć rząd suszonych pomidorów.

  4. Zawinąć w roladę i włożyć do formy keksowej. Piec przez 20 minut w temp. 200°C.

  5. Podawać z sałatką z pomidorkami koktajlowymi, polaną oliwą. Dodatkowo można podać ryż lub kaszę ugotowaną na sypko.

Do tej potrawy pasuje

ilość porcji: 8-10
×