Udostępnij:
Rozgrzewający gulasz z chrzanem to doskonała propozycja na zimowe wieczory. Warto pamiętać, by w mroźne dni rozgrzewać się przyprawami i dodatkami do potraw, takimi jak chrzan, imbir, cynamon czy kurkuma.
Składniki
- Filet z kurczaka – 600 g
- Olej – 3 łyżki
- Bulion – 250 ml
- Pieczarka – 250 g
- Cebula – 2 sztuki
- Czosnek – 2 ząbki
- Papryka – 1 duża sztuka
- Pomidory w zalewie – 1 puszka
- Listek laurowy – 1 sztuka
- Mosso Chrzan Delikatesowy – 2-3 łyżki
- Sól, pieprz – do smaku
PRZYGOTOWANIE:
Mięso umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym i pokroić w kostkę. Cebulę oraz czosnek posiekać drobno i podsmażyć na oleju. Dodać mięso i podsmażać przez kolejne 3-4 minuty. Następnie dodać pokrojone na połówki lub plastry pieczarki.
Podsmażoną zawartość zalać bulionem oraz pomidorami z puszki. Doprawić listkiem laurowym oraz solą i pieprzem. Gotować pod przykryciem przez około 15 minut.
W tym czasie pokroić paprykę w kostkę i dodać do gulaszu. Na koniec doprawić Chrzanem Delikatesowym Mosso. Danie podawać ze świeżym chlebem, posypane natką pietruszki.
Skomentuj lub zobacz komentarze