20 min
4 porcje
bardzo łatwy
Udostępnij:
Pasta z ryby to szybki sposób na ciekawy dodatek do kanapek. Idealnie pasuje na kolację, ale można też wykorzystać ją na śniadanie. Pasta z wędzonej makreli wytrzyma w lodówce do 24 godzin, dlatego można przygotować jej więcej.
SKŁADNIKI:
- Wędzona makrela – 1 szt.
- Mosso Musztarda Stołowa – 1 łyżka
- Szalotka – 1 szt.
- Papryczka chili – 1/2 szt.
- Cytryna – 1/2 szt.
- Sól, pieprz do smaku
PRZYGOTOWANIE:
Makrelę obrać ze skóry i ości. Umieścić w pojemniku blendera.
Dodać Musztardę Stołową Mosso, pokrojoną na mniejsze kawałki szalotkę, papryczkę chili i sok z połowy cytryny.
Składniki zmiksować, aż do uzyskania gładkiej masy.
Pastę doprawić solą i pieprzem do smaku.
Pastę serwować na kromkach chleba lub grzankach.
Skomentuj lub zobacz komentarze