Udostępnij:
Wypróbuj kanapkę z indykiem, serem cheddar i szpinakiem. A jak szpinak to i sos czosnkowy. Kanapka z indykiem sprawdzi się na śniadanie, na drugie śniadanie, a także jako przekąska. Smakuje świetnie, a do tego przygotujesz ją w kilka minut.
SKŁADNIKI:
- Bułka pełnoziarnista – 2 szt.
- Mosso Sos Czosnkowy
- Mięso z piersi indyczej
- Szpinak “baby” – 50 g
- Ser cheddar – 50 g
PRZYGOTOWANIE:
Bułkę przekroić na pół i posmarować Sosem Czosnkowym Mosso.
Następnie ułożyć na bułce pokrojone w plasterki mięso z piersi indyka. Dobrze sprawdzi się filet podsmażony na maśle klarowanym, przyprawiony solą i pieprzem do smaku, a także porcja indyka pozostała z innego posiłku.
Następnie dodać do kanapki listki młodego szpinaku.
Na szpinaku rozsmarować dodatkową łyżeczkę Sosu Czosnkowego Mosso.
Na wierzchu ułożyć pokrojony w cienkie plasterki ser cheddar lub opcjonalnie inny twardszy ser o wyrazistym smaku.
Skomentuj lub zobacz komentarze