min
6 porcji
bardzo łatwy
Udostępnij:
Jajka faszerowane w odświeżonej, wiosennej odsłonie! W środku awokado z pikantną nutą wasabi, a całość udekorowana… chrupiącym boczkiem! Brzmi ciekawie?
Składniki
- Jajka – 6
- Awokado – 1
- Pietruszka – kilka gałązek
- Boczek – 2 plastry
- sól, pieprz
Sos:
- Mosso Chrzan Delikatesowy – 6 łyżeczek
- Posiekany świeży koperek – 2 łyżki
- Mosso Olej Mazowiecki – ½ szklanki
- Ocet winny – 1 łyżka
- Sól i pieprz do smaku
PRZYGOTOWANIE:
Jajka włożyć do osolonej wody i gotować na twardo przez 8 minut. Po ugotowaniu odlać wrzątek i zalać zimną wodą.
Do naczynia włożyć Chrzan Delikatesowy Mosso i wymieszać go z posiekanym koperkiem. Dodawać stopniowo Olej Mazowiecki Mosso i mieszać dokładnie. Na koniec dodać ocet winny i doprawić do smaku solą i pieprzem.
Obrać i przekroić na pół. Wyjmij żółtka i dodaj do nich awokado oraz sos. Zmiksować na gładko blenderem i dodać posiekaną pietruszkę.
Skomentuj lub zobacz komentarze