Udostępnij:
Genialne nacinane ziemniaki pieczone w piekarniku. Zrób ziemniaki hasselback i dodaj do nich Sos Ketchupowo-Musztardowy MOSSO. Pokochasz ich smak!
Składniki
- Małe ziemniaki – 500 g
- Oliwa – 1 łyżeczka
- Sos Ketchupowo-Musztardowy MOSSO – 4 łyżki + do podania
- Listki świeżego tymianku – 1 łyżeczka
- Sos Czosnkowy MOSSO – 8 łyżek
- Ogórek gruntowy – 2 sztuki
- Sól i pieprz – do smaku
PRZYGOTOWANIE:
Ziemniaki wyszoruj pod bieżącą wodą, osusz na papierowym ręczniku. Ostrym nożem wykonaj nacięcia w odstępach 2–3 mm, tak by nie przeciąć ich do końca.
Ziemniaki polej oliwą, oprósz solą i pieprzem, posmaruj Sosem Ketchupowo-Musztardowym, posyp tymiankiem. Przełóż na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 stopni (grzałka góra – dół). Piecz przez 45 minut lub dłużej do miękkości warzywa.
Przygotuj szybkie tatziki. Ogórki obierz, zetrzyj na tarce o dużych oczkach, wymieszaj z Sosem Czosnkowym MOSSO, dopraw do smaku pieprzem.
Ziemniaki przełóż na talerze. Podawaj z dodatkiem Sosu Ketchupowo-Musztardowego MOSSO oraz tzatziki.
Skomentuj lub zobacz komentarze