

Udostępnij:

Masz chrapkę na szarpaną wołowinę? Przygotuj tacos, w których rozkochasz się od pierwszego kęsa. Dodaj do nich Musztardę Hot Habanero MOSSO, która nada całości charakteru!
Składniki
- Kark wołowy – 1 kg
- Słodka wędzona papryka w proszku – pół łyżeczki
- Słodka papryka w proszku – 1 łyżeczka
- Suszone oregano – 1 łyżeczka
- Czosnek granulowany – 1 łyżeczka
- Sól – pół łyżeczki
- Musztarda Hot Habanero MOSSO – 2 łyżki
- Ketchup – 4 łyżki
- Ocet z czerwonego wina – 2 łyżeczki
- Olej – 1 łyżka
- Awokado – 2 sztuki
- Pomidor – 2 sztuki
- Ogórek – 1 sztuka
- Piklowana czerwona cebula – 2 łyżki
- Mini tortille – 12 sztuk
- Czarnuszka – do posypania
- Nać kolendry – do posypania
- Śmietana lub gęsty jogurt – do podania
PRZYGOTOWANIE:
Mięso natrzyj przyprawami i solą. Wymieszaj musztardę, ketchup, ocet i olej, posmaruj mięso. Przełóż do pojemnika, odstaw do lodówki na 24 godziny.
Wołowinę przełóż do naczynia żaroodpornego, przykryj pokrywą. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 120 stopni (grzałka góra – dół). Piecz przez 4 godziny, 30 minut przed końcem pieczenia ściągnij pokrywę. Wyciągnij mięso z piekarnika, przy pomocy dwóch widelców poszarp na małe kawałeczki.
Awokado, pomidory i ogórek pokrój w plasterki.
Na tortillę nałóż porcje wołowiny, warzywa i piklowaną cebulę, całość posyp czarnuszką i kolendrą. Danie podawaj z dodatkiem śmietany lub jogurtu.
Skomentuj lub zobacz komentarze