Pobierz darmowy e-BOOK z pysznymi świątecznymi przepisami i spraw, by te święta były niezapomniane! Kliknij i pobierz.

Tacos z krewetkami

Tacos z krewetkami

Wypróbuj nasz genialny przepis na tacos z krewetkami, awokado, mango, pomidorem i białą fasolą! Całość dopełnij wyjątkowym smakiem Sosu Tatarskiego MOSSO. 

Składniki

  • Drobne krewetki – 200 g
  • Awokado – 1 sztuka
  • Mango – pół sztuki
  • Pomidor -1 sztuka
  • Ugotowana fasola biała lub czerwona – 100 g (waga po odcieku)
  • Muszle kukurydziane – 4 sztuki
  • Sos Tatarski MOSSO- do polania
  • Olej – do smażenia
  • Sól i pieprz – do smaku
  • Posiekana natka pietruszki – do posypania

PRZYGOTOWANIE:

  1. Na patelni rozgrzej olej. Wrzuć krewetki, smaż 2-3 minuty na złoty kolor.

  2. Awokado, mango i pomidor pokrój w kostkę, wymieszaj z fasolą, dopraw solą i pieprzem.

  3. Do muszli nałóż salsę, wierzch posyp krewetkami, natką pietruszki, polej Sosem Tatarskim MOSSO. Podawaj od razu po przygotowaniu.

Do tej potrawy pasują:

czas potrzebny: 15 minut
ilość porcji: 2
smażenie
×