Jajka
Sałatka z piklami i wędzoną rybą
Pełna smaku sałatka z wędzoną rybą i piklami to idealna propozycja na jesień. Dodatkowo to niezwykle proste w przygotowaniu danie z pikantną nutą w postaci sosu o smaku wasabi – spróbuj!Dowiedz się więcej!
Francuska sałatka paysanne
Zainspiruj się kuchnią francuską i przygotuj sałatkę paysanne z ziemniakami, szynką, fasolką szparagową i jajkiem sadzonym. Sałatka jest niezwykle sycąca – z powodzeniem nada się na obiad lub kolację.Dowiedz się więcej!
łatwy
Sałatka w kieliszku
Sałatka w kieliszku to efektowna przekąska na imprezę. Lekka sałatka podana w niebanalny sposób będzie miłym zaskoczeniem dla Twoich gości!Dowiedz się więcej!
łatwy
Faszerowane jajka z awokado
Jajka faszerowane w odświeżonej, wiosennej odsłonie! W środku awokado z pikantną nutą wasabi, a całość udekorowana… chrupiącym boczkiem! Brzmi ciekawie? Dowiedz się więcej!
trudny
Aksamitny mazurek
Mazurek zajmuje wyjątkowe miejsce na wielkanocnym stole. To kruche, intensywnie bakaliowe ciasto, które nieodzownie kojarzy się ze Świętami. Oto prosty przepis na mazurek z odrobiną majonezu, dzięki czemu będzie wyjątkowo aksamitny!Dowiedz się więcej!
Wielkanocny żurek z chrzanem, jajkiem i białą kiełbaską
Żurek to prawdziwy wielkanocny klasyk. Musi znaleźć się na świątecznym stole niemal w każdym domu. Jak go przygotować? To proste! Niezwykłego aromatu nada mu Chrzan Delikatesowy Mosso – spróbuj!Dowiedz się więcej!
Chrzanowa sałatka z białą kiełbasą i jajkiem
Sałatka z podsmażoną białą kiełbasą, jajkiem na twardo, brokułem, serem feta i podprażonymi pestkami słonecznika. Całość skąpana w wyrazistym kremowym sosie chrzanowym – to doskonała propozycja na Wielkanoc!Dowiedz się więcej!
Babka ziemniaczana z boczkiem i majonezem
Wytrawna babka ziemniaczana z boczkiem to świetna wielkanocna przekąska, a dodatkowo pięknie prezentuje się na świątecznym stole. Przyrządzić ją można z ziemniaków, wędzonego boczku, majonezu, mąki, cebuli i jajka. Będzie wspaniałym towarzyszem sałatki jarzynowej.Dowiedz się więcej!
Pascha wielkanocna z bakaliami
Pascha to tradycyjny deser wielkanocny. Kremowa masa twarogowa ucierana z bakaliami to często ulubieniec świątecznych gości. W dodatku przepis jest naprawdę prosty! Tradycyjnie do paschy dodajemy kwaśną śmietanę – warto dodać także łyżkę majonezu, by nadać temu wielkanocnemu daniu odpowiednią konsystencję. Co ciekawe, można przyrządzić paschę również na wytrawnie.Dowiedz się więcej!