Przepisy

Smaczne i inspirujące przepisy, dzięki którym będziesz szefem kuchni w swoim domu. Produkty Mosso będą do nich idealnym dodatkiem.


60 min
6-8 porcji
poziom trudnosci łatwy

Warstwowa sałatka z pieczoną miruną, majonezem i warzywami

Efektownie się prezentuje i świetnie smakuje. Można podać ją w małych słoiczkach, w tradycyjnej misce lub ułożone w krążkach do podawania potraw. Dowiedz się więcej!

6-8 porcji
poziom trudnosci poziom trudnosci Średnio
trudny

Pieczony boczek z majonezem i majerankiem

Soczysty pieczony boczek z dodatkiem aromatycznych przypraw, świetnie sprawdza się jako pomysł na główne danie podczas uroczystego obiadu, ale można go jeść również na zimno – jako dodatek do kanapek czy sałatek.Dowiedz się więcej!

60 min
12 porcji
poziom trudnosci poziom trudnosci Średnio
trudny

Blok czekoladowy z majonezem

Blok czekoladowy to bardzo prosty deser. Można go przygotować w podstawowej, klasycznej wersji albo nieco urozmaicić dodając np. bakalie, orzechy czy herbatniki. Dowiedz się więcej!

30 min
2 porcje
poziom trudnosci bardzo
łatwy

Omlet z białą kiełbasą i majonezem

Pyszne i sycące dania, z dodatkiem białej kiełbasy to doskonały sposób na wykorzystanie produktów, które zostały na wielkanocnym stole. Dowiedz się więcej!

50 min
2-4 porcje
poziom trudnosci łatwy

Ryba zapiekana ze szpinakiem w sosie majonezowo-serowym

Jeśli masz ochotę na pyszne świąteczne danie, które nie wymaga godzin spędzonych w kuchni, to ryba zapiekana w sosie majonezowo-serowym sprawdzi się idealnie. Do tego przepisu możesz użyć każdej ryby o białym mięsie np. dorsz, sandacz, halibut.   Dowiedz się więcej!

40 min
5 porcji
poziom trudnosci łatwy

Karp w migdałowej panierce z majonezem

Tradycyjne świąteczne danie przygotowane w nieco inny sposób. Karpia smażonego w panierce z płatków kukurydzianych i migdałów można serwować z ziemniakami i surówką lub jako dodatek do pieczywa.Dowiedz się więcej!

150 min
4 porcje
poziom trudnosci poziom trudnosci Średnio
trudny

Kaczka pieczona z jabłkami i majonezem

Kaczka nadziewana jabłkami to klasyczne polskie danie, idealne na świąteczny stół. Jej wyraziste mięso dobrze komponuje się z kwaśnymi owocami. Można ją serwować z ziemniakami, kopytkami czy kluskami śląskimi.Dowiedz się więcej!

60 min
4 porcje
poziom trudnosci łatwy

Karmelizowana gruszka w sosie czekoladowym

Gruszki w sosie czekoladowym to efektywny i bardzo prosty w przygotowaniu deser. W wersji świątecznej można dodać przyprawę korzenną, cynamon lub karmel.Dowiedz się więcej!

70 min
16-20 porcji
poziom trudnosci łatwy

Biszkopt z kremem i owocami

Choć biszkopt może wydawać się banalnym deserem, podany z kremem oraz owocami wygląda i smakuje nieziemsko! Tym razem wypróbuj mięciutki i puszysty biszkopt z majonezem!Dowiedz się więcej!