Przepisy
Smaczne i inspirujące przepisy, dzięki którym będziesz szefem kuchni w swoim domu. Produkty Mosso będą do nich idealnym dodatkiem.
łatwy
Pierś z kurczaka pod chrzanową chmurką z kozim serem i żurawiną
Soczysta pierś z kurczaka z kozim serem i słodko-kwaśną żurawiną to doskonały pomysł na świąteczny obiad. Tę niezwykłą kompozycję smakową wzbogaca intensywna, chrzanowa nuta.
Dorsz zapiekany w sosie chrzanowo-śmietanowym
Świąteczna ryba w nieco innej odsłonie - zapiekany dorsz w sosie chrzanowo-śmietanowym. To doskonała propozycja zarówno na wigilijny stół, jak i codzienny obiad. Aksamitny sos z nutką chrzanu doskonale pasuje do delikatnego mięsa ryby.
trudny
Świąteczny piernik
Świąteczny piernik z majonezem, przekładany powidłami śliwkowymi. Do klasycznego przepisu dodajemy Majonez Napoleoński Mosso, dzięki czemu ciasto stanie się miękkie i wilgotne. Aromat korzennych przypraw pozwoli naprawdę poczuć święta!Dowiedz się więcej!
trudny
Tarta z suszonymi grzybami
Świąteczna tarta z grzybami to prawdziwy strzał w dziesiątkę! Do wypełnienia, składającego się z grzybów, czosnku, śmietany i startego sera, dodajemy majonez. Całość powinna mieć kremową konsystencję i wspaniale zapiec się w piekarniku.Dowiedz się więcej!
Zupa grzybowa
Świąteczna, aromatyczna zupa grzybowa z pikantną nutką chrzanu. Przepis jak na klasyczną, świąteczną zupę z leśnych grzybów – może być z ziemniakami – wzbogaconą intensywnym smakiem chrzanu.Dowiedz się więcej!
łatwy
Dyniowo-sezamowa pasta do pieczywa
Pasta dyniowo-sezamowa jest wprost idealna na jesień, kiedy sezon na dynię w pełni rozkwita.Dowiedz się więcej!
trudny
Makaron nadziewany mięsem
Specjalnie do miłośników tego włoskiego przysmaku przygotowaliśmy przepis na makaronowe muszle nadziewane mięsem mielonym, szpinakiem i ricottą.Dowiedz się więcej!
Kurczak po francusku
Mięso kurczaka przyrządzonego po francusku jest delikatne i soczyste. Przygotowuje się go w zasadzie ekspresowo, bo w piekarniku. Najważniejszym składnikiem jest oczywiście musztarda. My polecamy tę od Mosso - Musztardę Stołową.
Paszteciki z mięsem
Małe, mięciutkie, pełne pysznego mięsnego farszu, a najlepiej jeszcze gorące. Takie są paszteciki z mięsem. Przepis na najlepszą mięsną przekąskę znajdziesz poniżej. Nie zapomnij o dodatku Chrzanu Delikatesowego Mosso, który podkreśla ich smak.