Przepisy

Smaczne i inspirujące przepisy, dzięki którym będziesz szefem kuchni w swoim domu. Produkty Mosso będą do nich idealnym dodatkiem.


35 min
2 porcje
poziom trudnosci bardzo
łatwy

Pierś z kurczaka pod chrzanową chmurką z kozim serem i żurawiną

Soczysta pierś z kurczaka z kozim serem i słodko-kwaśną żurawiną to doskonały pomysł na świąteczny obiad. Tę niezwykłą kompozycję smakową wzbogaca intensywna, chrzanowa nuta.

25 min
2-3 porcje
poziom trudnosci łatwy

Dorsz zapiekany w sosie chrzanowo-śmietanowym

Świąteczna ryba w nieco innej odsłonie - zapiekany dorsz w sosie chrzanowo-śmietanowym. To doskonała propozycja zarówno na wigilijny stół, jak i codzienny obiad. Aksamitny sos z nutką chrzanu doskonale pasuje do delikatnego mięsa ryby.

60 min
10 porcji
poziom trudnosci poziom trudnosci Średnio
trudny

Świąteczny piernik

Świąteczny piernik z majonezem, przekładany powidłami śliwkowymi. Do klasycznego przepisu dodajemy Majonez Napoleoński Mosso, dzięki czemu ciasto stanie się miękkie i wilgotne. Aromat korzennych przypraw pozwoli naprawdę poczuć święta!Dowiedz się więcej!

80 min
8-10 porcji
poziom trudnosci poziom trudnosci Średnio
trudny

Tarta z suszonymi grzybami

Świąteczna tarta z grzybami to prawdziwy strzał w dziesiątkę! Do wypełnienia, składającego się z grzybów, czosnku, śmietany i startego sera, dodajemy majonez. Całość powinna mieć kremową konsystencję i wspaniale zapiec się w piekarniku.Dowiedz się więcej!

30 min
4-6 porcje
poziom trudnosci łatwy

Zupa grzybowa

Świąteczna, aromatyczna zupa grzybowa z pikantną nutką chrzanu. Przepis jak na klasyczną, świąteczną zupę z leśnych grzybów – może być z ziemniakami – wzbogaconą intensywnym smakiem chrzanu.Dowiedz się więcej!

15 min
4 porcje
poziom trudnosci bardzo
łatwy

Dyniowo-sezamowa pasta do pieczywa

Pasta dyniowo-sezamowa jest wprost idealna na jesień, kiedy sezon na dynię w pełni rozkwita.Dowiedz się więcej!

40 min
6 porcji
poziom trudnosci poziom trudnosci Średnio
trudny

Makaron nadziewany mięsem

Specjalnie do miłośników tego włoskiego przysmaku przygotowaliśmy przepis na makaronowe muszle nadziewane mięsem mielonym, szpinakiem i ricottą.Dowiedz się więcej!

60 min
4 porcje
poziom trudnosci łatwy

Kurczak po francusku

Mięso kurczaka przyrządzonego po francusku jest delikatne i soczyste. Przygotowuje się go w zasadzie ekspresowo, bo w piekarniku. Najważniejszym składnikiem jest oczywiście musztarda. My polecamy tę od Mosso - Musztardę Stołową. 

120 min
6 porcji
poziom trudnosci poziom trudnosci poziom trudnosci trudny

Paszteciki z mięsem

Małe, mięciutkie, pełne pysznego mięsnego farszu, a najlepiej jeszcze gorące. Takie są paszteciki z mięsem. Przepis na najlepszą mięsną przekąskę znajdziesz poniżej. Nie zapomnij o dodatku Chrzanu Delikatesowego Mosso, który podkreśla ich smak.