Przepisy
Smaczne i inspirujące przepisy, dzięki którym będziesz szefem kuchni w swoim domu. Produkty Mosso będą do nich idealnym dodatkiem.
Żytni odrywany chlebek z pesto z wasabi
Chlebek z pesto z wasabi jest idealny na każdą okazję – na grilla, wytrawne śniadanie, a także jako szybka przekąska w ciągu dnia. Co ważne, nie trzeba go kroić co sprawia, doskonale sprawdzi się również na pikniku pod chmurką.Dowiedz się więcej!
Roladki z kurczaka ze śliwkami i boczkiem
Nie masz pomysłu na obiad? Podpowiadamy! Pyszne roladki z kurczaka ze śliwkami i boczkiem oraz sezamową nutą z pewnością przypadną do gustu wszystkim domownikom.Dowiedz się więcej!
łatwy
Tarta z cukinią i suszonymi pomidorami
Wytrawna tarta na kruchym spodzie z cukinią, suszonymi pomidorami i szpinakiem. Jest tak pyszna, że z pewnością nie skończy się na jednym kawałku! Dowiedz się więcej!
łatwy
Chłodnik ogórkowy
Chłodnik to idealna zupa na lato! Jaki smak wybrać? W naszym dzisiejszym menu znajdziecie przepis na chłodnik ogórkowy z pikantną nutą.Dowiedz się więcej!
łatwy
Smażone tofu z warzywami
Tofu tylko z pozory wydaje się trudnym produktem. Dobrze przyprawione i poddane odpowiedniej obróbce potrafi zaskoczyć! Spróbuj smażonego tofu z warzywami i aksamitną, sezamową nutą.Dowiedz się więcej!
łatwy
Wołowina sezamowa
Wołowina i sezam? Czemu nie! Wyrazisty smak mięsa i aksamitny sos to połączenie idealne. Całość uzupełniają krótko smażone warzywa – cukinia i marchew. Dowiedz się więcej!
Gofry belgijskie z łososiem
Wytrawne gofry? Czemu nie! Z kremowym, pikantnym serkiem z dodatkiem sosu o smaku wasabi i łososiem smakują wyśmienicie!Dowiedz się więcej!
łatwy
Grillowany bakłażan z sosem sezamowym
Jesień to sezon na cukinie i bakłażany. Nie masz pomysłu jak je wykorzystać? Oto przepis na pysznego, grillowanego bakłażana z granatem i sosem sezamowym. Przygotujesz go już w 15 minut!Dowiedz się więcej!
łatwy
Odświeżający Tabbouleh z kaszy bulgur
Tabbouleh to sałatka popularna w krajach Bliskiego Wschodu. To proste danie zabierze Cię w niezwykłą, kulinarną podróż. Gotowy?Dowiedz się więcej!