45 minut min
4 porcje
łatwy
Udostępnij:
Sycące leczo z pikantną nutą chrzanu to danie, które rozgrzeje Cię w chłodne, deszczowe dni. Warto wykorzystać kolorowe papryki i kabaczki póki jest na nie sezon!
Składniki
- Cebula – 1 sztuka
- Czosnek – 3 ząbki
- Kiełbasa – 300 g
- Cukinia – 1 średniej wielkości
- Papryka – 4 sztuki (czerwona, żółta, zielona, pomarańczowa)
- Pomidory w kawałkach – 1 puszka
- Mosso Chrzan Delikatesowy– 3 łyżki
- Olej – 3 łyżki
- Sól, pieprz – do smaku
PRZYGOTOWANIE:
Cebulę praz papryki pokroić w grubą kostkę. Kiełbasę oraz cukinię pokroić w talarki. Na 3 łyżkach oleju podsmażyć cebulę oraz kiełbasę przez około 4-5 minut.
Następnie dodać cukinię oraz pokrojone papryki, smażyć przez 2-3 minuty. Dodać pokrojone pomidory i gotować przez około 10-15 minut, aż papryki zmiękną.
Doprawić do smaku Chrzanem Delikatesowym Mosso oraz solą i pieprzem. Podawać ze świeżym pieczywem.
Skomentuj lub zobacz komentarze