 
                                                         Średnio trudny
                            
                    
                    
                        Średnio trudny	
                    
                Udostępnij:
 
            
                                        
                    Mięso kaczki stało się coraz łatwiej dostępnym dla nas. Warto skusić się na przyrządzanie kaczki samemu w domu, ponieważ nie jest wcale takie trudne. A smak kaczki jest wyjątkowy! Poza tym jest to bardzo zdrowy drób. Wypróbuj nasz przepis na udka kaczki z karmelizowanymi warzywami.
SKŁADNIKI:
- Udka kaczki – 2 szt.
- Suszony tymianek – 1 łyżeczka
- Mosso Musztarda Kremska – 2 łyżeczki
- Korzeń pietruszki – 2 szt.
- Marchewka – 2 szt.
- Czerwona cebula – 2 szt.
- Miód – 1 łyżka
- Pomidorki na gałązkach – 2 szt.
- Mosso Olej Mazowiecki – 1 łyżka
- Sól, pieprz do smaku
PRZYGOTOWANIE:
- Udka dokładnie posolić z każdej strony, wstawić do lodówki na 20 minut. Po tym czasie osuszyć i ściągnąć nadmiar soli z udek. 
- Gotowe mięso natrzeć pieprzem, tymiankiem i Musztardą Kremską Mosso. Przełożyć na blaszkę do pieczenia, przykryć folią i piec przez 30 minut w temperaturze 180°C. 
- Po 30 minutach zdjąć folię, dodać warzywa, przyprawić solą, pieprzem i skropić Olejem Mazowieckim Mosso. 
- Piec przez 20 minut w temperaturze 200°C, a po 20 minutach zmniejszyć temperaturę do 180°C, polać warzywa miodem i piec jeszcze przez 2-3 minuty. 
 Skomentuj lub zobacz komentarze
				Skomentuj lub zobacz komentarze
			


 
         
                 
                 
                 
                 
        