Parówki w kołderce z ciasta francuskiego

Parówki w kołderce z ciasta francuskiego

Parówki w kołderce z ciasta francuskiego, to danie, które pewnie znacie, ale jeszcze bardziej pokochacie je w naszej wersji. Gwarantujemy Wam, że ten imprezowy przepis pozostanie z Wami na długo. Owinięte chrupiącym ciastem, zanurzone w Sosie Musztardowo-Chrzanowym MOSSO, parówki, tworzą idealną kompozycję.

Składniki

  • Ciasto francuskie – 1 arkusz
  • Sos Musztardowo-Chrzanowy MOSSO – ½ słoiczka
  • Mini parówki – 12 sztuk
  • Jajko – 1 sztuka
  • Nasiona sezamu – do posypania
  • Nasiona czarnuszki – do posypania

PRZYGOTOWANIE:

  1. Ciasto rozwiń, pokrój na 12 części. Każdy kawałek posmaruj na środku Sosem Musztardowo-Chrzanowym MOSSO, ułóż parówki. Dwa końce ciasta nałóż na siebie, delikatnie dociśnij dłonią.

  2. Jajko roztrzep w misce, pędzelkiem posmaruj ciasto. Posyp sezamem, przełóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piecz w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C (grzałka góra–dół) przez 15–20 minut, aż ciasto ładnie się zarumieni. Podawaj na ciepło lub na zimno z Sosem Musztardowo-Chrzanowym MOSSO.

Do tej potrawy pasują:

ilość porcji: 3
×