Udostępnij:
Raz posmakujesz panini z grillowanym kurczakiem i z pewnością będziesz kosztował wiele razy! Aromatyczne doprawiony kurczak z dodatkiem warzyw i Mosso Musztardy Czeskiej smakuje bajecznie!
Składniki
składniki:
- Pierś kurczaka – 1 sztuka
- Mosso Musztarda Czeska – 1 łyżka + do
posmarowania bułek - Miód – 1 łyżka
- Ocet balsamiczny – 1 łyżka
- Olej – 1 łyżka
- Suszony tymianek –⅓ łyżeczki
- Sól – ¼ łyżeczki
- Pieprz – ⅛ łyżeczki
- Mozzarella – 60 g
- Ciabatta – 2 sztuki
- Czerwona papryka – 1 sztuka
- Młody szpinak – 50 g
- Bazylia – 1 gałązka
PRZYGOTOWANIE:
Pierś przekrój wzdłuż na pół. Wymieszaj musztardę, miód, ocet, olej, tymianek, sól oraz pieprz. Powstałą marynatą nasmaruj mięso i odstaw do lodówki na minimum
3 godzinyWyjmij mięso z lodówki 30 minut przed planowanym grillowaniem. Mozzarellę zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Bułki przekrój na pół. Paprykę pokrój w plastry.
Szpinak umyj i osusz.Mięso i paprykę grilluj po kilka minut z każdej strony do miękkości. Spody bułek posmaruj musztardą, ułóż na nich mięso, połowę sera, paprykę, szpinak i porwane listki bazylii. Wierzch posyp pozostałym serem, przykryj drugą częścią bułki. Powstałe kanapki ułóż na grillu i krótko opiekaj, aż staną się chrupiące, a ser się rozpuści. Podawaj na gorąco.
Skomentuj lub zobacz komentarze