Karkówka z grilla

Karkówka z grilla

Jak jest z grill, to obowiązkowo musi być też karkówka. Przygotuj pyszną marynatę na bazie Sosu Musztardowo-Chrzanowego MOSSO, która nada jej niepowtarzalnego smaku. Smacznego!

Składniki

  • Cebula – 1 sztuka
  • Czosnek – 2 ząbki
  • Oliwa – 3 łyżki
  • Sos Musztardowo-Chrzanowy MOSSO – 100 g
  • Karkówka wieprzowa – 4 grube plastry
  • Sól i pieprz – do smaku

PRZYGOTOWANIE:

  1. Cebulę pokrój na mniejsze kawałki, przełóż do kielicha blendera. Dodaj czosnek, oliwę, sos musztardowo-chrzanowy, dopraw solą i pieprzem. Miksuj do uzyskania gładkiej konsystencji.

  2. Karczek przełóż do miski, wlej marynatę. Dokładnie wymieszaj, odstaw na 3–4 godziny do lodówki, a najlepiej na całą noc.

  3. Mięso ugrilluj lub upiecz. Podawaj z łódeczkami ziemniaków i ulubioną sałatką.

Do tej potrawy pasują:

Grill
×