15 min
4 porcje
łatwy
Udostępnij:
Jajka z groszkiem i majonezem to klasyk. Jednak te składniki również można podać w oryginalny sposób i przygotować… pastę groszkowo-majonezową. Warto wypróbować ten przepis szczególnie w Wielkanoc!
Składniki
- Groszek mrożony (może być z puszki) – 200 g
- Jajka – 8 szt.
- Mosso Majonez Napoleoński – 3 łyżki
- Sól, pieprz do smaku
- Sałata radicchio – 1 mała główka (można zastąpić inną sałatą)
- Kiełki groszku do dekoracji
PRZYGOTOWANIE:
Jajka ugotować na twardo, przekroić wzdłuż na pół i wyciągnąć żółtka. Groszek rozmrozić (w przypadku groszku z puszki – odsączyć), dodać ugotowane żółtka, zmiksować, dodać Majonez Napoleoński Mosso, sól i pieprz do smaku i dokładnie wymieszać. Tak przygotowaną pastą nafaszerować połówki jajek, ułożyć je na sałacie i udekorować kiełkami groszku.
Skomentuj lub zobacz komentarze