30 min
2 porcje
Średnio trudny
Udostępnij:
Grillowany pstrąg z warzywami i z sosem tatarskim to danie, które sprawdzi się nie tylko od święta! To idealna propozycja dla wielbicieli ryb lub nieco lżejszych grillowych potraw. Spróbuj a zachwycisz się smakiem.
Składniki
składniki:
- Pstrąg tęczowy – 2 sztuki
- Rozmaryn – 1 gałązka
- Tymianek – 6 gałązek
- Bazylia – 2 gałązki
- Czosnek – 2 ząbki
- Cytryna – 1 sztuka
- Sól – do smaku
- Biały pieprz – ⅓ łyżeczki
- Mosso Sos Tatarski – 6 łyżek + do podania
- Olej – 1 łyżka
- Wykałaczki – (dodatkowo)
PRZYGOTOWANIE:
Zioła posiekaj, czosnek przeciśnij przez praskę, cytrynę pokrój w plastry. Wnętrze ryby oprósz solą oraz pieprzem, a następnie posmaruj Sosem Tatarskim Mosso.
Włóż do środka zioła, czosnek i cytrynę. Rozcięcie zepnij za pomocą wykałaczek. Skórę pstrąga posmaruj olejem i oprósz soląRybę zawiń w kieszonkę z folii aluminiowej. Grilluj 15–20 minut. Podawaj z Sosem Tatarskim Mosso.
Skomentuj lub zobacz komentarze