Udostępnij:
Grillowanie to nie tylko wrzucenie na ruszt kiełbasy, karkówki, czy szaszłyków. Poznaj przepis na soczyste i aromatyczne grillowane kotlety schabowe! Przygotujesz je w niespełna 30 minut! Proste i pyszne spróbuj sam!
Składniki
składniki:
- Schab – 500 g
- Sól – do smaku
- Mosso Sos Musztardowo-Chrzanowy – 5 łyżek + do podania
- Olej – 1 łyżka
- Czosnek – 2 ząbki
- Majeranek suszony – ½ łyżeczki
- Pieprz – ⅛ łyżeczki
PRZYGOTOWANIE:
Schab pokrój w plastry o grubości 1,5 cm, oprósz solą.
Połącz Sos Musztardowo-Chrzanowy Mosso, olej, przeciśnięty przez praskę czosnek, majeranek i pieprz. Powstałą marynatą natrzyj mięso i odstaw do lodówki
na 24 godziny.Mięso wyjmij z lodówki godzinę przed planowanym grillowaniem. Zdejmij nadmiar marynaty ze schabu. Grilluj mięso po kilka minut z każdej strony, aż przestanie
być surowe w środku. Podawaj z Sosem Musztardowo- Chrzanowym Mosso.
Skomentuj lub zobacz komentarze