min
2 porcje
łatwy
Udostępnij:
Genialna w smaku ryba, lepsza niż w większości smażalni nadmorskich! Przygotuj filet z dorsza i dodaj do niego Musztardę Czeską MOSSO. Zasmakuje każdemu!
Składniki
- Świeży filet z dorsza – 400 g
- Cytryna – 1 sztuka
- Sok z cytryny – 1 łyżka
- Oliwa – 1 łyżka
- Musztarda Czeska MOSSO – 4 łyżeczki
- Sól i biały pieprz – do smaku
- Ulubione świeże zioła – do podania
PRZYGOTOWANIE:
Filet osusz na papierowym ręczniku. Podziel na 4 równe kawałki. Cytrynę pokrój w plasterki.
Rybę skrop sokiem z cytryny i oliwą, oprósz solą i pieprzem, posmaruj Musztardą Czeską MOSSO. Dorsza przełóż na blachę do pieczenia. Na każdym kawałku połóż plasterki cytryny. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni (grzałka góra – dół), piecz przez 15–18 minut.
Rybę przed podaniem posyp świeżymi ziołami. Podawaj z ulubioną sałatką.
Skomentuj lub zobacz komentarze