Filet z dorsza w musztardzie

Filet z dorsza w musztardzie

Genialna w smaku ryba, lepsza niż w większości smażalni nadmorskich! Przygotuj filet z dorsza i dodaj do niego Musztardę Czeską MOSSO. Zasmakuje każdemu!

Składniki

  • Świeży filet z dorsza – 400 g
  • Cytryna – 1 sztuka
  • Sok z cytryny – 1 łyżka
  • Oliwa – 1 łyżka
  • Musztarda Czeska MOSSO – 4 łyżeczki
  • Sól i biały pieprz – do smaku
  • Ulubione świeże zioła – do podania

PRZYGOTOWANIE:

  1. Filet osusz na papierowym ręczniku. Podziel na 4 równe kawałki. Cytrynę pokrój w plasterki.

  2. Rybę skrop sokiem z cytryny i oliwą, oprósz solą i pieprzem, posmaruj Musztardą Czeską MOSSO. Dorsza przełóż na blachę do pieczenia. Na każdym kawałku połóż plasterki cytryny. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni (grzałka góra – dół), piecz przez 15–18 minut.

  3. Rybę przed podaniem posyp świeżymi ziołami. Podawaj z ulubioną sałatką.

czas potrzebny: 25 minut
ilość porcji: 2
kuchnia polska
Obiad niedzielny
pieczenie
×