Ekspresowe muffinki bananowe

Ekspresowe muffinki bananowe

Pyszne i proste muffinki bananowe, idealne na deser lub do lunchboxa do szkoły, lub pracy! Dodaj do nich Majonez Lekki MOSSO, dzięki niemu będą super wilgotne. Koniecznie wypróbuj!

Składniki

  • Banan – 1 dojrzała sztuka
  • Majonez Lekki MOSSO – pół szklanki
  • Mąka pszenna typ 550 – 1 szklanka
  • Cukier – pół szklanki
  • Soda oczyszczona – pół łyżeczki
  • Proszek do pieczenia – pół łyżeczki
  • Posiekana gorzka czekolada – 3 łyżki

PRZYGOTOWANIE:

  1. Banana rozgnieć widelcem. Dodaj majonez, wymieszaj.

  2. Suche składniki połącz w drugiej misce.

  3. Do mokrych składników dodaj suche, wymieszaj do połączenia. Wsyp czekoladę i ponownie wymieszaj.

  4. Ciasto na muffinki przełóż do papilotek. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni (grzałka góra-dół). Piecz przez 20-25 minut.

Do tej potrawy pasują:

czas potrzebny: 45 minut
ilość porcji: 8
Deser
pieczenie
×