45 min
8 porcji
łatwy
Udostępnij:
Pyszne i proste muffinki bananowe, idealne na deser lub do lunchboxa do szkoły, lub pracy! Dodaj do nich Majonez Lekki MOSSO, dzięki niemu będą super wilgotne. Koniecznie wypróbuj!
Składniki
- Banan – 1 dojrzała sztuka
- Majonez Lekki MOSSO – pół szklanki
- Mąka pszenna typ 550 – 1 szklanka
- Cukier – pół szklanki
- Soda oczyszczona – pół łyżeczki
- Proszek do pieczenia – pół łyżeczki
- Posiekana gorzka czekolada – 3 łyżki
PRZYGOTOWANIE:
Banana rozgnieć widelcem. Dodaj majonez, wymieszaj.
Suche składniki połącz w drugiej misce.
Do mokrych składników dodaj suche, wymieszaj do połączenia. Wsyp czekoladę i ponownie wymieszaj.
Ciasto na muffinki przełóż do papilotek. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni (grzałka góra-dół). Piecz przez 20-25 minut.
Skomentuj lub zobacz komentarze