Udostępnij:
Genialne „smash potatoes” podane z sosem keczupowo-musztardowym. Te ziemniaczki są pyszny daniem samym w sobie, ale będą też idealnym dodatkiem do potraw grillowych, do mięsa czy ryb. Chrupiące upieczone ziemniaczki podaj z naszym pysznym Sosem Ketchupowo-Musztardowym MOSSO. Sos ten doskonale pasuje do warzyw i dań mięsnych.
Składniki
- Małe ziemniaki – 1 kg
- Olej rzepakowy – 70 ml
- Sól – 1 łyżeczka
- Sól morska w płatkach – 1/2 łyżeczki
- Szczypiorek – 1 pęczek
- Sos Ketchupowo-Musztardowy MOSSO – 4 łyżki
- Jogurt naturalny gęsty – 150 g
PRZYGOTOWANIE:
Ziemniaki dokładnie umyj, zalej gorącą wodą, posól i ugotuj 20-25 minut. Po ugotowaniu odcedź.
Blachę wyłóż papierem do pieczenia. Układaj na niej ugotowane ziemniaki w skórkach i za pomocą szklanki zduś je, ale z wyczuciem, aby pozostały w jednym kawałku. Ziemniaki polej olejem, posypuj solą morską i upiecz 30-35 minut w 180*C.
Z Sosu Ketchupowo-Musztardowego MOSSO oraz jogurtu naturalnego przygotuj dip.
Gniecione, pieczone ziemniaki podawaj posypane posiekanym szczypiorkiem z dipem z Sosu Ketchupowo–Musztardowego MOSSO.
Skomentuj lub zobacz komentarze