Udostępnij:
Śniadanie, drugie śniadanie, kolacja… bułeczki z pastą sezamową z fasoli sprawdzą się o każdej porze dnia! Zrobisz je w 15 minut, otrzymując zdrowy i pożywny posiłek, pełen witamin i składników odżywczych. To proste – spróbuj!
Składniki
- Bułki – 2-4
- Kiełki (np. groszku, jarmużu, rzodkiewki) – 2 garści
- Marchewka – 1
- Ogórek – 1
- Biała fasola – 2 puszki
- Migdały – garść
- Czosnek – 2 ząbki
- Sok z ½ cytryny
Sos:
- Mosso Majonez Napoleoński – ½ szklanki
- Ziarna sezamu – ⅓ szklanki
- Mosso Musztarda Stołowa – 1 łyżka
- Olej sezamowy – 1 łyżka
- Sól i pieprz do smaku
PRZYGOTOWANIE:
Warzywa umyć i pokroić na cienkie plastry.
Majonez Napoleoński Mosso wymieszać z Musztardą Stołową Mosso i ziarnami sezamu. Następnie stopniowo dodawać olej, dokładnie mieszając. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Fasolę z czosnkiem, sosem, migdałami oraz sokiem z ½ cytryny zmiksować na gładką pastę.
Bułki przekroić na pół. Posmarować każdą z połówek pastą, nałożyć do środka kilka plasterków marchewki i ogórka oraz porcję kiełków.
Skomentuj lub zobacz komentarze