Udostępnij:
Jak jest z grill, to obowiązkowo musi być też karkówka. Przygotuj pyszną marynatę na bazie Sosu Musztardowo-Chrzanowego MOSSO, która nada jej niepowtarzalnego smaku. Smacznego!
Składniki
- Cebula – 1 sztuka
- Czosnek – 2 ząbki
- Oliwa – 3 łyżki
- Sos Musztardowo-Chrzanowy MOSSO – 100 g
- Karkówka wieprzowa – 4 grube plastry
- Sól i pieprz – do smaku
PRZYGOTOWANIE:
Cebulę pokrój na mniejsze kawałki, przełóż do kielicha blendera. Dodaj czosnek, oliwę, sos musztardowo-chrzanowy, dopraw solą i pieprzem. Miksuj do uzyskania gładkiej konsystencji.
Karczek przełóż do miski, wlej marynatę. Dokładnie wymieszaj, odstaw na 3–4 godziny do lodówki, a najlepiej na całą noc.
Mięso ugrilluj lub upiecz. Podawaj z łódeczkami ziemniaków i ulubioną sałatką.
Skomentuj lub zobacz komentarze