Udostępnij:
Parówki w kołderce z ciasta francuskiego, to danie, które pewnie znacie, ale jeszcze bardziej pokochacie je w naszej wersji. Gwarantujemy Wam, że ten imprezowy przepis pozostanie z Wami na długo. Owinięte chrupiącym ciastem, zanurzone w Sosie Musztardowo-Chrzanowym MOSSO, parówki, tworzą idealną kompozycję.
Składniki
- Ciasto francuskie – 1 arkusz
- Sos Musztardowo-Chrzanowy MOSSO – ½ słoiczka
- Mini parówki – 12 sztuk
- Jajko – 1 sztuka
- Nasiona sezamu – do posypania
- Nasiona czarnuszki – do posypania
PRZYGOTOWANIE:
Ciasto rozwiń, pokrój na 12 części. Każdy kawałek posmaruj na środku Sosem Musztardowo-Chrzanowym MOSSO, ułóż parówki. Dwa końce ciasta nałóż na siebie, delikatnie dociśnij dłonią.
Jajko roztrzep w misce, pędzelkiem posmaruj ciasto. Posyp sezamem, przełóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piecz w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C (grzałka góra–dół) przez 15–20 minut, aż ciasto ładnie się zarumieni. Podawaj na ciepło lub na zimno z Sosem Musztardowo-Chrzanowym MOSSO.
Skomentuj lub zobacz komentarze