45 min
2-3 porcje
łatwy
Udostępnij:
Jeśli zastanawiasz się co idealnie pasowałoby na grillowy stół, spróbuj młodych ziemniaków z grilla. Przygotowanie ich zajmie Ci tylko chwilę oraz idealnie sprawdzą się jako dodatek do dań mięsnych, ryb i warzyw z grilla. Wyrazisty zapach ziemniaczków rozniesie się po okolicy
Składniki
składniki:
- Młode ziemniaki – 500 g
- Mosso Musztarda Czeska – 2 łyżki + do podania
- Ocet z białego wina – 1 łyżka
- Majonez – 2 łyżki
- Rozmaryn drobno posiekany – 1 łyżeczka
- Natka pietruszki drobno posiekana – 2 łyżeczki
- Sól – ¼ łyżeczki
- Pieprz – ¼ łyżeczki
PRZYGOTOWANIE:
Ziemniaki wyszoruj, ugotuj w osolonej wodzie al dente, ostrożnie odcedź i przekrój na połówki.
Pozostałe składniki dokładnie połącz. Powstałą marynatą posmaruj ziemniaki, grilluj z obu stron, aż ładnie się zrumienią i będą chrupiące.
Skomentuj lub zobacz komentarze