Sałatka z ananasem

Sałatka z ananasem

Sałatka z ananasem gościła już w różnych wersjach na niejednym stole. Warto jednak podać ją w wyjątkowy sposób – w wydrążonym ananasie! Spróbuj!

Składniki

  • Dojrzały ananas – 1 sztuka
  • Szynka – 180 g
  • Żółty ser – 150 g
  • Kukurydza konserwowa – 1 mała puszka
  • Łodyga selera naciowego – 1-2 sztuki
  • Migdały – 1/3 szklanki
  • Pietruszka – garść

Sos:

PRZYGOTOWANIE:

  1. Ananasa przekroić na pół, wyciąć miąższ i pokroić go na mniejsze kawałki. Odcedzić kukurydzę.

  2. Szynkę oraz ser pokroić w drobną kostkę. Posiekać pietruszkę oraz migdały.

  3. Czosnek obrać i zetrzeć na tarce o bardzo drobnych oczkach lub posiekać nożem. W wysokiej szklance wymieszać Majonez Napoleoński Mosso z Musztardą Stołową Mosso i czosnkiem. Dodawać stopniowo letnią wodę, aby uzyskać odpowiednią konsystencję. Doprawić do smaku solą i pieprzem. 

  4. Wymieszaj składniki sałatki z sosem czosnkowym.

ilość porcji: 3
×