Udostępnij:
Masz ochotę na odrobinę egzotyki? Dziś polecamy soczyste mango w połączeniu z krewetkami i sosem sezamowym.
Składniki
- Krewetki – 250 g
- Dużego dojrzałego mango – ½
- Ogórek – ½
- Pomidor – 1
- Pomidorki koktajlowe – 150 g
- Sałata lodowa – ½ główki
- Czerwona cebula – 1
- Pietruszka – 1
- Słodka sproszkowana papryka – ½ łyżeczki
- Mosso Olej Mazowiecki – 2 łyżki
- Sól, pieprz
Sos:
- Mosso Majonez Napoleoński – ½ szklanki
- Ziarna sezamu – ⅓ szklanki
- Mosso Musztarda Stołowa – 1 łyżka
- Olej sezamowy – 1 łyżka
- Sól i pieprz do smaku
PRZYGOTOWANIE:
Na patelni rozgrzać Olej Mazowiecki Mosso i podsmażyć na nim krewetki, doprawić solą, pieprzem oraz słodką sproszkowaną papryką.
Pokroić ogórka w półtalarki, pomidora w kostkę, małe pomidorki cherry na połówki.
Mango pokroić w kostkę.Majonez Napoleoński Mosso wymieszać z Musztardą Stołową Mosso i ziarnami sezamu. Następnie stopniowo dodawać olej, dokładnie mieszając. Doprawić do smaku solą i pieprzem
Pokrojoną sałatę lodową wymieszać z pozostałymi składnikami sałatki, dodać sos i wymieszać. Podawać posypane świeżą pietruszką.
Skomentuj lub zobacz komentarze