Bułeczki z pastą sezamową z fasoli

Bułeczki z pastą sezamową z fasoli

Śniadanie, drugie śniadanie, kolacja… bułeczki z pastą sezamową z fasoli sprawdzą się o każdej porze dnia! Zrobisz je w 15 minut, otrzymując zdrowy i pożywny posiłek, pełen witamin i składników odżywczych. To proste – spróbuj!

Składniki

  • Bułki – 2-4
  • Kiełki (np. groszku, jarmużu, rzodkiewki) – 2 garści
  • Marchewka – 1
  • Ogórek – 1
  • Biała fasola – 2 puszki
  • Migdały – garść
  • Czosnek – 2 ząbki
  • Sok z ½ cytryny

Sos:

PRZYGOTOWANIE:

  1. Warzywa umyć i pokroić na cienkie plastry.

  2. Majonez Napoleoński Mosso wymieszać z Musztardą Stołową Mosso  i ziarnami sezamu. Następnie stopniowo dodawać olej, dokładnie mieszając. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

  3. Fasolę z czosnkiem, sosem, migdałami oraz sokiem z ½ cytryny zmiksować na gładką pastę.

  4. Bułki przekroić na pół. Posmarować każdą z połówek pastą, nałożyć do środka kilka plasterków marchewki i ogórka oraz porcję kiełków.

przygotowania: 15 minut
czas wykonania: - minut
czas potrzebny: 15 minut
ilość porcji: 4
kuchnia polska
Śniadanie
×