Udostępnij:
Zdrowa, pożywna i przede wszystkim łatwa do wykonania tortilla śniadaniowa. Stawiamy w niej na szybkość i sprawdzone połączenia smakowe. Wystarczą warzywa i wędlina, by stworzyć śniadanie lub posiłek do pracy. Aby wszystko „się trzymało”, użyj sosu tatarskiego!
SKŁADNIKI:
- Tortilla pełnoziarnista – 2 szt.
- Ulubiona wędlina, np. z indyka – 50 g
- Ser cheddar – 2 plastry
- Liście szpinaku lub sałaty – 50 g
- Czerwona papryka – 1/4 szt
- Pomidory koktajlowe – 4 szt
- Mosso Sos Tatarski
PRZYGOTOWANIE:
Na środku ułożonej płasko tortilli poukładać wzdłuż plasterki wędliny i żółtego sera.
Następnie obok ułożyć liście sałaty lub szpinaku, a na nich pokrojoną w paski paprykę i pokrojone w plasterki pomidory koktajlowe.
Dodać solidną porcję Sosu Tatarskiego Mosso.
Tortillę zawinąć ściśle w taki sposób, aby składniki utworzyły zwarty farsz.
Tortillę przekroić na pół lub na mniejsze roladki i zapakować do pojemnika typu lunchbox.
Skomentuj lub zobacz komentarze