Udostępnij:
Prosty i pyszny przepis! Możecie je przygotować aż w 3 różnych wersjach.
Składniki
- Półbagietka – 3 sztuki
- Cebula – 2 sztuki
- Pieczarki – 400 g
- Papryka czerwona – ½ sztuki
- Papryka żółta – ½ sztuki
- Papryka zielona – ½ sztuki
- Suszony czosnek niedźwiedzi – 1 łyżeczka
- Czosnek granulowany – 1/3 łyżeczki
- Słodka papryka w proszku – 1/3 łyżeczki
- Suszona natka pietruszki – ½ łyżeczki
- Sos Czosnkowy MOSSO – 3 łyżki + do podania
- Salami – 70 g
- Ser żółty – 200 g
- Bazylia – 1 gałązka
- Olej – 2 łyżki
- Sól i pieprz – do smaku
PRZYGOTOWANIE:
Bagietki przekrój wzdłuż na pół. Cebulę i pieczarki pokrój w kostkę, papryki w cienkie paseczki.
Na dużej patelni rozgrzej olej, wrzuć cebulę, smaż 5 minut. Dołóż pieczarki i smaż 7–8 minut. Zwiększ płomień pod patelnią i odparuj nadmiar wody. Dopraw solą, pieprzem i czosnkiem niedźwiedzim. Zawartość patelni przełóż do miski.
Na patelnię wrzuć papryki. Smaż 7–8 minut, od czasu do czasu mieszając, aż będą miękkie. Dopraw solą, pieprzem, czosnkiem granulowanym, słodką papryką i natką pietruszki.
agietki posmaruj Sosem Czosnkowym MOSSO. Na dwie nałóż farsz paprykowy, na pozostałe pieczarkowy. Dodatkowo dwie bagietki z farszem pieczarkowym przykryj plastrami salami. Wszystkie posyp obficie serem.
Piekarnik nagrzej do 180 stopni (grzałka góra–dół). Zapiekaj bułki 5 minut lub dłużej, aż ser się rozpuści, a bagietki będą chrupiące. Podawaj gorące, polane Sosem Czosnkowym MOSSO i posypane listkami bazylii.
Skomentuj lub zobacz komentarze