Przekąska/ przystawka
łatwy
Sałatka ziemniaczana z sosem bazyliowym
Pożywna sałatka ziemniaczana poleca się na obiad! Dodatek suszonych pomidorów i kaparów tworzą niebanalną kompozycję, a całość podkręca pyszny sos bazyliowy. Spróbuj!Dowiedz się więcej!
łatwy
Sałatka z serkiem ziarnistym
Lekka sałatka z serkiem ziarnistym to prawdziwa moc wiosennych warzyw na talerzu! Rzodkiewka, ogórek, papryka oraz orzechy przyjemnie chrupią, a całości dopełnia kremowy serek i aksamitny sos sezamowy – spróbuj!Dowiedz się więcej!
Sałatka z ananasem
Sałatka z ananasem gościła już w różnych wersjach na niejednym stole. Warto jednak podać ją w wyjątkowy sposób – w wydrążonym ananasie! Spróbuj!Dowiedz się więcej!
łatwy
Sałatka z pieczarkami i szynką
Znana sałatka z szynką i pieczarkami może zaskoczyć Cię smakiem, jeśli dodasz do niej ser wędzony oraz wyrazisty sos musztardowo-miodowy. Odrobinę kwasowości dodadzą ogórki konserwowe – spróbuj!Dowiedz się więcej!
łatwy
Sałatka z groszkiem cukrowym
Lekka sałatka z groszkiem cukrowym, orzechami i serem Camembert to doskonałe połączenie smaków i składników. Chrupkość groszku i rzodkiewki perfekcyjnie łączy się z aksamitnym serem i lekki sosem bazyliowym – spróbuj!Dowiedz się więcej!
Francuska sałatka paysanne
Zainspiruj się kuchnią francuską i przygotuj sałatkę paysanne z ziemniakami, szynką, fasolką szparagową i jajkiem sadzonym. Sałatka jest niezwykle sycąca – z powodzeniem nada się na obiad lub kolację.Dowiedz się więcej!
łatwy
Sałatka z arbuzem
Lekka sałatka z soczystym arbuzem to doskonała przekąska na upalne dni! Do tego świeży ogórek, słona feta, bazylia i… sos sezamowy. Spróbuj!Dowiedz się więcej!
łatwy
Bruschetty z grilla z sosami
Słoneczna Italia może zagościć na naszych talerzach. Wystarczy kilka chwil i odrobina fantazji, aby zaserwować włoskie bruschetty w kilku różnych odsłonach. Jak dobrać dodatki? Oto nasze propozycje.Dowiedz się więcej!
łatwy
Szparagi grillowane w boczku z sosem tatarskim
Zielone szparagi to jedne z najbardziej wyczekiwanych sezonowych warzyw. Można je przyrządzić na wiele sposobów – w tym grillować. Smakują doskonale w połączeniu z boczkiem i sosem tatarskim.Dowiedz się więcej!