25 min
4 porcje
![poziom trudnosci](/wp-content/themes/mosso/dist/images/knife.png)
Udostępnij:
![szparagi grillowane w boczku](https://szefsmaku.pl/wp-content/uploads/2020/05/szparagi-1250x712.jpg)
Zielone szparagi to jedne z najbardziej wyczekiwanych sezonowych warzyw. Można je przyrządzić na wiele sposobów – w tym grillować. Smakują doskonale w połączeniu z boczkiem i sosem tatarskim.
Składniki
- Szparagi – 1 pęczek
- Boczek w plastrach – 200 g
- Mosso Sos Tatarski
- Mosso Olej Mazowiecki – 2 łyżki
PRZYGOTOWANIE:
Szparagi umyć, odłamać lub odciąć zdrewniałe końcówki. Każdego szparaga owijać boczkiem.
Rozgrzać grilla, ruszt posmarować Olejem Mazowieckim Mosso. Grillować z każdej strony, aż boczek będzie dobrze spieczony.
Podawać z Sosem Tatarskim Mosso.
Skomentuj lub zobacz komentarze