Przekąska/ przystawka

30 min
4 porcje
poziom trudnosci poziom trudnosci poziom trudnosci trudny

Świąteczny rostbef

Wołowina to prawdziwie świąteczne mięso, które można przyrządzić na wiele sposobów. Nasza dzisiejsza propozycja to rostbef z patelni, a sekretem tego dania jest prawidłowo przeprowadzony proces smażenia.Dowiedz się więcej!

120 min
6 porcji
poziom trudnosci poziom trudnosci poziom trudnosci trudny

Wieniec do świątecznego barszczyku (zamiast uszek)

Barszcz z uszkami do wigilijny klasyk, warto jednak spróbować czegoś nowego i przygotować… wieniec do barszczu. To pyszne ciasto z mięsny farszem, wyglądem przypominające właśnie wieniec. Pięknie się prezentuje i wyśmienicie smakuje!Dowiedz się więcej!

90 min
6 porcji
poziom trudnosci poziom trudnosci Średnio
trudny

Pierogi z farszem z indyka, żurawiny i chrzanu

Pierogi z indykiem, żurawiną i pikantną nutką chrzanu sprawią, że naprawdę poczujesz smak Świąt! Delikatne, indycze mięso doskonale doskonale komponuję się ze słodko-kwaśną żurawiną i ostrością chrzanu delikatesowego.Dowiedz się więcej!

15 min
2 porcje
poziom trudnosci bardzo
łatwy

Smażone grzyby po podlasku z sosem chrzanowym

Suszone grzyby w chrupiącej panierce, z pikantną nutą chrzanu do doskonały pomysł na urozmaicenie wigilijnego menu. Warto w ten wyjątkowy wieczór wykorzystać zebrane jesienią dary natury.Dowiedz się więcej!

45 min
4 porcje
poziom trudnosci poziom trudnosci Średnio
trudny

Roladki indycze z nadzieniem grzybowym podawane z sosem chrzanowym

Zastanawiasz się, jakie mięsa przyrządzić w Święta? Wypróbuj miękkie roladki z indyka z farszem grzybowym w sosie chrzanowym. Twoi goście będą zachwyceni!Dowiedz się więcej!

15 min
2 porcje
poziom trudnosci bardzo
łatwy

Śledź w sosie majonezowo-śmietanowym

Śledź w śmietanie to klasyk, którego nie może zabraknąć na świątecznym stole. Oto sprawdzony przepis na śledzia w śmietanie z jabłkiem i cebulką.Dowiedz się więcej!

80 min
3 porcje
poziom trudnosci łatwy

Sałatka śledziowa z burakiem i sosem tatarskim

Warto urozmaicić klasyczną sałatkę śledziową dodatkowym akcentem – nie tylko smakowym, ale i kolorystycznym. Sałatka wzbogacona pieczonym burakiem będzie się pięknie prezentować na świątecznym stole.Dowiedz się więcej!

10 min
1 porcja
poziom trudnosci bardzo
łatwy

Sos chrzanowo-kaparowy do mięs pieczonych

Czy istnieje przepis na idealny sos do mięsa? Tak, my do mamy! Sprawdź, jak zrobić pyszny sos chrzanowo-kaparowy, który perfekcyjnie komponuje się ze smakiem pieczeni.Dowiedz się więcej!

20 min
28 porcji
poziom trudnosci bardzo
łatwy

Młode ogórki faszerowane pastą twarogowo-chrzanową z szynką dojrzewającą

Pomysł na szybką przekąskę? Faszerowane ogórki! Pasta z twarogu i chrzanu w połączeniu z szynką parmeńską będzie doskonałym nadzieniem do chrupiących, świeżych ogórków. Taki zestaw idealnie sprawdzi się na imprezy i spotkania w gronie znajomych.Dowiedz się więcej!