Udostępnij:
Co zrobić z pozostałością tuńczyka? Zarówno na imprezę, jak i kolację sprawdzi się nasza prosta tortilla z tuńczykiem. Z dodatkiem warzyw oraz Majonezu Napoleońskiego tortilla będzie pełniła rolę przystawki na zimno. Wypróbuj na najbliższym spotkaniu z przyjaciółmi.
SKŁADNIKI:
- tortilla pszenna – 4 szt.
- puszka tuńczyka w sosie własnym – 120 g
- Mosso Majonez Napoleoński – 4 łyżki
- szpinak świeży – 50 g
- papryka czerwona – 1 szt.
PRZYGOTOWANIE:
Tuńczyka dokładnie odsączyć z zalewy. Szpinak umyć i osuszyć. Paprykę pokroić na długie cienkie słupki.
Na środku każdej tortilli ułożyć wzdłuż liście szpinaku i posmarować placek Majonezem Napoleońskim Mosso.
Na szpinak ułożyć tuńczyka, a następnie paprykowe słupki.
Tortillę zwinąć, mocno dociskając, tak aby farsz został szczelnie zamknięty wewnątrz. Podawać na zimno
Skomentuj lub zobacz komentarze