Udostępnij:
Zachwycająca i banalnie prosta sałatka ziemniaczana! Idealnie sprawdzi się na grilla w gronie bliskich, na domówkę lub do lunchboxa. Dodaj do niej Sos Musztardowo-Chrzanowy MOSSO, który nada całości nietuzinkowego smaku. Sprawdź przepis!
Składniki
- Małe młode ziemniaki – 500 g
- Jajko – 2 sztuki
- Rzodkiewka – 6 sztuk
- Ogórek gruntowy – 4 sztuki
- Cebula dymka ze szczypiorem – 1 sztuka
- Sos Musztardowo-Chrzanowy MOSSO – 2 łyżki
- Oliwa – 1 łyżka
- Sok z cytryny – 1 łyżeczka
- Sól i pieprz – do smaku
PRZYGOTOWANIE:
Ziemniaki dokładnie wyszoruj pod bieżącą wodą. Pokrój na połówki, przełóż do garnka z wodą. Gotuj do miękkości. Odcedź, przestudź.
Jajka ugotuj na twardo. Obierz ze skorupki, przekrój na połówki. Ogórki i rzodkiewki pokrój w plasterki, dymkę posiekaj.
W małej misce wymieszaj razem do połączenia Sos Musztardowo-Chrzanowy MOSSO, oliwę i sok z cytryny. Dopraw do smaku sola i pieprzem.
Do dużej miski przełóż ziemniaki, jajka, warzywa. Całość polej dressingiem. Wymieszaj.
Skomentuj lub zobacz komentarze