Sałatka ziemniaczana

Sałatka ziemniaczana

Zachwycająca i banalnie prosta sałatka ziemniaczana! Idealnie sprawdzi się na grilla w gronie bliskich, na domówkę lub do lunchboxa. Dodaj do niej Sos Musztardowo-Chrzanowy MOSSO, który nada całości nietuzinkowego smaku. Sprawdź przepis!

Składniki

  • Małe młode ziemniaki – 500 g
  • Jajko – 2 sztuki
  • Rzodkiewka – 6 sztuk
  • Ogórek gruntowy – 4 sztuki
  • Cebula dymka ze szczypiorem – 1 sztuka
  • Sos Musztardowo-Chrzanowy MOSSO – 2 łyżki
  • Oliwa – 1 łyżka
  • Sok z cytryny – 1 łyżeczka
  • Sól i pieprz – do smaku

PRZYGOTOWANIE:

  1. Ziemniaki dokładnie wyszoruj pod bieżącą wodą. Pokrój na połówki, przełóż do garnka z wodą. Gotuj do miękkości. Odcedź, przestudź.

  2. Jajka ugotuj na twardo. Obierz ze skorupki, przekrój na połówki. Ogórki i rzodkiewki pokrój w plasterki, dymkę posiekaj.

  3. W małej misce wymieszaj razem do połączenia Sos Musztardowo-Chrzanowy MOSSO, oliwę i sok z cytryny. Dopraw do smaku sola i pieprzem.

  4. Do dużej miski przełóż ziemniaki, jajka, warzywa. Całość polej dressingiem. Wymieszaj.

Do tej potrawy pasują:

czas potrzebny: 40 minut
ilość porcji: 4
kuchnia polska
gotowanie
×