15 min
3-4 porcje
bardzo łatwy
Udostępnij:
Lekka sałatka z serkiem ziarnistym to prawdziwa moc wiosennych warzyw na talerzu! Rzodkiewka, ogórek, papryka oraz orzechy przyjemnie chrupią, a całości dopełnia kremowy serek i aksamitny sos sezamowy – spróbuj!
Składniki
- Rzodkiewka – 1 duży pęczek
- Serek ziarnisty – 2 opakowania
- Zielony ogórek – 3 sztuki
- Żółta papryka – 1 sztuka
- Rukola – 2 garści
- Orzechy włoskie – 1 garść
Sos:
- Mosso Majonez Napoleoński – ½ szklanki
- Ziarna sezamu – ⅓ szklanki
- Mosso Musztarda Stołowa – 1 łyżka
- Olej sezamowy – 1 łyżka
- Sól i pieprz do smaku
PRZYGOTOWANIE:
Warzywa umyć i pokroić – rzodkiewkę oraz ogórka w półtalarki, paprykę w paski.
Serek ziarnisty odsączyć ze śmietanki. Rukolę przepłukać wodą.
Majonez Napoleoński Mosso wymieszać z Musztardą Stołową Mosso i ziarnami sezamu. Następnie stopniowo dodawać olej, dokładnie mieszając. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Wymieszać składniki sałatki z sosem, wierzch posypać posiekanymi na duże kawałki orzechami włoskimi.
Skomentuj lub zobacz komentarze