Sałatka z krewetkami i awokado

Sałatka z krewetkami i awokado

Sałatka z pysznymi krewetkami, awokado, dużą ilością warzyw i pysznym Majonezem Napoleońskim MOSSO. To niezastąpione dane na każdą imprezę lub podczas Świąt!

Składniki

  • Miks sałat – 100 g
  • Jajka ugotowane na twardo – 4 sztuki
  • Ogórek szklarniowy – 1/2 sztuki
  • Czerwona cebula – 1 mała
  • Awokado – 2 sztuki
  • Pomidorki koktajlowe – 180 g
  • Kukurydza konserwowa – 180 g
  • Olej do smażenia – 1 łyżka
  • Małe krewetki bez pancerzyków – 150 g
  • Przyprawa curry – 1/2 łyżeczki
  • Pestki słonecznika prażone – 3 łyżki
  • Sól i pieprz
  • SOS: 120 g Majonezu Napoleońskiego MOSSO, sok z połowy cytryny, 2 łyżki posiekanego szczypiorku, pieprz do smaku

PRZYGOTOWANIE:

  1. W dużej szklanej misce ułóż warstwę sałaty. Jajka podziel na pół, ogórek pokrój w plastry, cebulę w piórka, awokado i pomidorki w większe kawałki.  Na sałacie ułóż jajka, warstwę ogórków, kolejno dodaj cebulę, awokado, pomidory, kukurydzę.

  2. Na patelni rozgrzej olej, dodaj krewetki, przypraw curry i solą. Smaż po 2–3 minuty z każdej strony. Przełóż na talerz, wystudź.

  3. Składniki sosu dokładnie wymieszaj, polej nim sałatkę. Wierzch posyp krewetkami i słonecznikiem.

Do tej potrawy pasują:

czas potrzebny: 15 minut
ilość porcji: 3-4
Sałatka
smażenie
×