Sałatka z indykiem i awokado

Sałatka z indykiem i awokado

To połączenie to prawdziwa petarda! Soczysty indyk, kremowe awokado, chrupiący seler naciowy i słodkie winogrona, a do tego wyrazisty sos czosnkowy. Obok takiej sałatki nie sposób przejść obojętnie!

Składniki

 

  • Polędwiczki z indyka – 2
  • Awokado – 1 dojrzałe
  • Seler naciowy – 4 łodygi
  • Czerwone winogrona – 1 szklanka
  • Mosso Olej Mazowiecki – 2 łyżki
  • Szczypiorek – garść

Sos:

PRZYGOTOWANIE:

  1. Mięso z indyka pokroić w kostkę i podsmażyć na Oleju Mazowieckim Mosso. Dodać pokrojone łodygi selera naciowego. Doprawić solą i pieprzem

  2. Winogrona umyć, osuszyć i przekroić na pół, jeśli mają pestki – wyjąć. Awokado przekroić na pół, wyjąć pestkę i pokroić w kostkę miąższ.

  3. Czosnek obrać i zetrzeć na tarce o bardzo drobnych oczkach lub posiekać nożem. Połączyć z pozostałymi składnikami sosu. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

  4. Podsmażone mięso wymieszaj z pozostałymi składnikami sałatki. Dodać do niej sos. Podawać posypane posiekanym szczypiorkiem.

przygotowania: 35 minut minut
czas potrzebny: 35 minut
ilość porcji: 4
×