30 min
2-3 porcje
bardzo łatwy
Udostępnij:
Miłośnikom kalafiora – i nie tylko – z pewnością przypadnie do gustu sałatka z ciecierzycą, gotowanym kalafiorem i pysznym sosem z majonezem i śmietanką. To sycący i zdrowy posiłek na lunch lub kolację – spróbuj!
Składniki
- Kalafior – 1 mały
- Ciecierzyca – 2 puszki
- Czerwona cebulka – 1 sztuka
- Pestki dyni – 1/3 szklanki
- Kiełki rzodkiewki 1 garść
- Sól, pieprz do smaku
Sos:
- Mosso Majonez Napoleoński – ½ szklanki
- Mosso Musztarda Czeska – 3 łyżki
- Śmietana 18 % tł. – 2 łyżki
- Miód – 3 łyżki
- Sól i pieprz do smaku
PRZYGOTOWANIE:
Ciecierzycę odsączyć z zalewy. Cebulę obrać i pokroić.
Kalafior umyć, podzielić na malutkie różyczki i ugotować w osolonej wodzie do miękkości.
Wszystkie składniki sosu dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
W misce wymieszać wszystkie składniki sałatki, dodać sos.
Skomentuj lub zobacz komentarze