Udostępnij:
Smaczne, pożywne i proste w przygotowaniu – takie są rolki warzywne z sosem o ostrym smaku! Idealnie na letnią imprezę w ogrodzie lub zimną przystawkę.
Składniki
- Ogórek – 2
- Czerwona papryka – 1
- Żółta papryka – 1
- Marchewka – 1
- Rzodkiewka – 3-4
- Naturalny kremowy serek – 200 g
- Pietruszka / listki buraka (opcjonalnie)
Sos:
- Mosso Majonez Napoleoński – 4 łyżki
- Mosso Chrzan Delikatesowy – 5 łyżeczek
- Jogurt grecki – 4 łyżki
- Miód – 1 łyżeczka
- Sól i pieprz do smaku
PRZYGOTOWANIE:
Ogórki pokroić wzdłuż na cienkie plasterki za pomocą obieraczki lub noża. Warzywa pokroić w cienkie słupki.
Wszystkie składniki sosu dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Serek wymieszaj z 1-2 łyżkami sosu. Na każdy plasterek ogórka nałożyć łyżeczką serek.
Dodać pokrojone warzywa i zwińąć całość w rulonik. Aby końce ogórka nie odstawały po zawinięciu, dodać odrobinę serka z sosem i doklejać końcówkę.
Udekorować pietruszką oraz liśćmi buraka. Danie świetnie sprawdzi się jako lekki wakacyjny posiłek, czy przekąska na przyjęciu. Smacznego
Skomentuj lub zobacz komentarze
-
Dobre
Dobre